1 0    J u n i    2 0 0 7

 
Passion Pininfarina

Met een ode aan de meesterontwerper Pininfarina zal op zondag 10 juni aanstaande een unieke meeting plaatsvinden voor alle bezitters van een Peugeot 404 Coupé of Cabriolet uit Nederland en België.

Met als startpunt Peugeot dealer Piet Geluk in Arnhem zal een toeristische route gereden worden naar Kasteel de Haere in Olst bij Deventer. Op deze onvergetelijke locatie wordt een heerlijke lunch geserveerd en zal o.a. een grote fotoshoot plaatshebben van deze bijzondere verzameling Peugeots.

Ruim veertig jaar was de naam Pininfarina verbonden aan de ontwerpen van Peugeot. Met name de Coupé’s en Cabrio’s waren legendarisch. Ze werden als apart ontwerp naast de Berlines ontwikkeld en ook grotendeels in Italië gebouwd.

De 404 C straalt nog immer de allure uit van Frans/ Italiaanse smaak en levensstijl. In Nederland is er inmiddels een vrij grote groep verzamelaars van deze fraaie auto. Ze zijn niet apart georganiseerd in een vereniging en velen kennen elkaar niet eens.

Een aantal jaren geleden is een start gemaakt met een website
(www.404cc.nl) waarin zo veel mogelijk exemplaren zijn geregistreerd. Het is tegen de achtergrond van deze website dat een aantal initiatiefnemers nu een meeting organiseren met een Franse sfeer. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk liefhebbers met hun 404 Coupé of Cabriolet deelnemen.

De hoop en verwachting is dat kennismaking en uitwisseling van ervaringen, maar ook het genieten van een voor Nederland unieke samenkomst de dag onvergetelijk maakt.

Peugeotdealer Piet Geluk was meteen bereid zijn medewerking te verlenen. Maar ook Arthur baron van Dedem bood ogenblikkelijk zijn gastvrijheid aan door ons te willen ontvangen op het schitterende kasteeltje "de Haere". De overige programma onderdelen kwamen toen vanzelf.

Door steun uit diverse hoeken kunnen we de kosten zeer laag houden. Per auto wordt een eigen bijdrage gevraagd van 25 euro. Naderhand zal een herinneringsboekje worden gemaakt met vele foto’s van het evenement. Ieder zal er een fraaie foto van zijn geliefde auto in terugvinden.


Programma

10.00:  Ontvangst bij Peugeot dealer Piet Geluk in Arnhem

11.00:  Aanvang toeristische route door een mooi gedeelte van Gelderland

12.30:  Ontvangst op kasteel de Haere in Olst, met o.a:

● Een lunch, verzorgd door La Vie catering
● Een presentatie over Pininfarina
● Grande Parade met foto’s en een concours
   d’elegance

Rond 16.00 uur wordt het programma afgerond.

 
Deelname

De inschrijving voor dit evenement is gesloten.Kasteel de Haere

Havezate de Haere stamt oorspronkelijk uit de 14de eeuw. Het ligt aan de IJsseldijk tussen Deventer en Olst. Het landgoed kent klassieke bossen, weilanden en tuinen met mooie lanen en zichtlijnen. Het kasteeltje zelf is een aantal jaren geleden gerestaureerd.

Arthur baron van Dedem, oud autocoureur en ook organisator van de bekende slotgrachtconcerten, bewoont de havezate met zijn vrouw Alexandra en hun kinderen.

Als grote liefhebber van klassiekers en van autosport bied hij zijn gastvrijheid aan voor dit Pininfarina initiatief. De mooie sfeer van het landgoed vormt een prachtige ambiance om de 404 Coupé’s en Cabriolets tot hun recht te laten komen. De heerlijke keuken van Gerard Kerkhoff en La Vie catering zal een kroon op deze sfeer zetten.

Fotograaf Jarno Kraaijvanger zal de dag en de fraaie auto’s vastleggen voor een uniek boekwerkje met de naam "Passion Pininfarina".© 2007
www.404cc.nl
van der Zande & Kerkhoff

Contact